Maffiamord på Tjörn?

På kvällen den 26 februari hittades en man död i en utbrunnen bil. Han hittades i närheten av Almöns Camping eller möjligtvis vid nerfarten till småbåtshamnen i Almösund. Uppgifterna i media verkar lite oklara på denna punkt. Det har senare konstaterats att mannen blivit mördad. Bilen var en lastbil, en dragbil.

Lastbilen figurerar enligt polisen i samband med en kopparstöld som ska innefatta 5 ton koppar. Samma dag som branden var lastbilen vid Jons Lund i Nossebro och lastade koppar. Strax före klockan 12 på onsdagen lämnade bilen platsen för att köra mot Polen.

Två dagar efter att den döde föraren hittats så hittades dragbilens trailer (släp) tomt på en tvärgata till Exportgatan på Hisingen, dvs nära Stigs Center.

Lördag den 1 mars hittades koppar, som enligt polisen kommer från det aktuella släpet, vid Albatross golfbana på Hisingen. Exakt när lasten hamnade vid golfbanan på Hisingen vet inte polisen.

Den här typen av stölder utförs oftast av organiserade ligor av olika slag så det är sannolikt att det handlar om ett gangstermord. Mannens identitet är ännu inte helt klarlagd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements