Återigen – fascistfiasko i Göteborg

I söndags försökte den fascistiska och islamofoba organisationen SDL (Swedish Defence League) hålla ett möte i Göteborg. Likt alla tidigare gånger de försökt blev det ett fiasko. Trots tillresta från andra länder kom det på sin höjd 15 personer på mötet. Dessa 15 personer möttes av hundratals motdemonstranter.

Hela Götaplatsen där SDL skulle hålla sitt möte hade spärrats av med tre linjer av kravallstaket och ett stort antal poliser. 

Sedan det för nån månad sen blev känt att SDL planerade att hålla en manifestation i Göteborg har de antifascistiska och antirasistiska organisationerna mobiliserat. Idag finns ingen högerextrem organisering att tala om i Göteborg, och det har under de senaste åren enbart hållits enskilda manifestationer organiserade av löst sammansatta nätverk. Senast var då högerextremister demonstrerade mot den nybyggda moskén på Hisingen, ett arrangemang som mer eller mindre arrangerades via olika hemsidor på internet. Ett hundratal högerextrema möttes där av ett par tusen antifascister.

Knappt femton personer kom alltså till SDL’s manifestationi Göteborg  i söndags. De satt utspridda bakom kravallstaketet och spelade hårdrock i sitt ljudsystem innan de tre talarna höll sina anföranden. Förutom SDL’s svenske ordförande så försökte en person från Norge och en talare från Polen göra sina röster hörda då motdemonstrationen dränkte deras tal i burop. Efter en och en halv timme eskorterades de av polis till sina bilar.

Svensson/Motkraft

Intressant?
Mer: Röda Göteborg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements