Eurokrisen sedd från Aten

Kajsa Ekis Ekman

Kajsa Ekis Ekman. Foto: Eva Lindblad

Kajsa Ekis Ekman analyserar den grekiska krisen i ny bok från Leopard förlag.

I Europa härjar den ekonomiska krisen och i centrum står Grekland. Fattigdomen och arbetslösheten har ökat dramatiskt och ungdomarna lämnar landet i massor. Är det sant som medierna skriver att grekerna arbetar för lite, lever på lån och har för stor offentlig sektor?

Journalisten och författaren Kajsa Ekis Ekman reste till Aten och fann en helt annan verklighet. Hon andas tårgas under generalstrejken, bevittnar korruptionen, bor hemma hos lärare som får kopiera upp stenciler när staten inte har råd med skolböcker, dricker te med premiärministern och talar med vänner som pendlar mellan hopp och förtvivlan allt eftersom det politiska spelet byter inriktning.

Reportage-boken Skulden tränger bakom de braskande rubrikerna och spårar krisens egentliga ursprung. Det är också en personlig skildring av hur en samhällskris påverkar människor på djupet.

Kajsa Ekis Ekman är journalist och författare, som rönte stor uppmärksamhet 2010 med sin bok Varat och varan. Prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan. Maria Sveland skrev om den i Dagens Nyheter: ”En av årets viktigaste böcker.”

Svensson/Leopard Förlag

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements