SVD-skribent hyllar skolreform som New York-borna förkastat

New York-borna valde häromdagen Bill de Blasio till ny borgmästare. En av hans viktigaste valfrågor var avståndstagande från de så kallade ”charterskolorna” och istället ordentliga satsningar på de allmänna skolorna. Anledningen till inställningen är att de Blasio anser att ”charterskolorna” bidragit till ökade klyftor. New York-borna tycks ha hållit med honom. Han vann en mycket övertygande valseger.

En ledarkrönikör, Nima Sanandaji, i SVD hyllar dock helt obekymrat den ”skolreform” som de som levt med den förkastat. Han kan knappast veta mer än New York-borna själva. Det är verkligen märkligt hur han bara ett par dagar efter att väljarna i New York förkastat en skolreform kan hylla den. Det är inte utan att man undrar hur SVD rekryterar sina ledarskribent. Ju lägre skolbetyg, desto bättre? Ju mindre allmänbildning, desto bättre? Ju okunnigare, desto anställningsbarare?

Intressant?
Mer om skolpolitik: SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements