Dödsskjutning i Linköpings gängmiljö

Strax innan midnatt natten till idag (tisdag) sköts en man ihjäl och en annan skottskadades invid Nygårdsskolan nära Skäggetorps centrum i Linköping. Den skottskadade mannen, en 29-åring lämnad dock sjukhuset efter omplåstring och greps då av polisen. Han är inte ensam om att ha blivit gripen. Hela 17 personer har gripits för misstankar om mord och försök till mord. Enligt polisens presstalesman greps de flesta i anslutning till mordplatsen och flera av dem är kända från Skäggetorps gängmiljöer.

I stadsdelen finns det medlemmar i Black Cobra som enligt polisen har ett spänt förhållande till det så kallade Berga-gänget. Polisen vill inte uppge om skjutningen har koppling till de två gängen eller inte. Men med tanke på att det tycks ha varit flera som skjutit och två grupperingar inblandade så känns det ju inte främmande att det skulle vara en gänguppgörelse. Alternativet är en släktkonflikt som spårat ur.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

PS. Uppgiften om 17 gripna har vista sig vara fel. Det var 16 gripna.

Advertisements