Polisbrutalitet i Malmö

Malmöpolisen visar återigen att de är totalt oförmögna att hantera människor och folkliga protester. I sin iver att kontrollera allt och bestämma allt red polisen ner flera människor i Malmö. Dessutom körde en polisbuss på demonstranter. Av bilderna att polisbuss med Romeopoliser. Polisen ska inte sträva efter ”kontroll” av läget. Polisen ska sträva efter att det inte blir nån konfrontation. Att det inte blir nåt bråk. Att ordningen och lugnet kan upprätthållas. Men kanske inte lagen. Om det kräver att polisen förlorar kontroll så får det var så.

Det är bättre att polisen i ett sådant läge lämnar platsen och låter folk vara i fred. De fåtaliga nazisterna kan bussas bort så att de inte råkar illa ut.

Som det nu ser ut att ha blivit i Malmö i samband med att Svenskarnas Parti skulle ha möte så är polisen i Malmö inte ett dugg bättre än polisen i Ferguson utanför S:t Louis, Missouri, USA. Samma brutalitet, samma idiotiska inställning, samma kontrollbehov.

För mig är det helt klart att polishästar inte hör hemma i sammanhang där polisen ska arbeta med stora folkmassor. Polishästar ställer bara till problem i sådana sammanhang. I Malmö denna gång tycks fler personer ha skadats allvarligt på grund av polisens urusla hantering av situationen. 5 eller 6 svårt skadade demonstranter ska ha förts till sjukhus.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. Naturligtvis ska nazister inte tillåtas ha offentliga möten överhuvudtaget. De begår brott bara genom att visa upp sig. Hets mot folkgrupp.

Det spelar förstås i sammanhanget ingen roll om det var så att några demonstranter först kastade flaskor mot polisen. Polisen ska tåla sånt och avvakta. Inte ta till ett kraftigt övervåld. Inte heller ska polisen i sådana här sammanhang försöka gripa maskerade personer. Det är kontraproduktivt.

Advertisements