Ledare i Vårvädersligan gripen – tumult uppstod

Om det nu var en ledare i Vårvädersligan. Klart är att en person som var anhållen för vapenbrott i sin frånvaro greps i en lägenhet någonstans på Hisingen i Göteborg igår. Enligt GP handlar det om en ledande person i Vårvädersligan. Personen är en ung mani 20-års åldern. Den enda person som kan anses vara ledande i Vårvädersligan och som är vid liv och på fri fot är Berat Kastrati. Han är i 20-årsåldern. Det är dock oklart om det är han som gripits, men sannolikt.

Berat Kastrati var en av de personer som såg till att det var oroligt när Stefan Löfven besökte Biskopsgården och Vårväderstorget. Han sågs också lämna den krog vid Vårväderstorget där en mängd personer sköts ner strax innan skjutandet började.

Vid gripandet angreps polisen av en man i 50-årsåldern som var beväpnad med en kniv. En annan man ska dessutom ha hotat poliserna. Bägge två greps i likhet med den polisen var där för att gripa:

Polisens presstalesperson i Region väst, Jenny Widén, bekräftar på fredagskvällen GP:s uppgifter om tillslaget och gripandet.

– En person som anhållits i sin frånvaro skulle gripas. I samband med det blev en polis angripen av en man som högg med kniv. En andra man uppträdde hotfullt. Alla tre blev gripna: den förste för att han redan var anhållen i sin frånvaro, den andre för dråpförsök och den tredje för våld och hot mot tjänsteman, säger Jenny Widén.

Under polisingripandet blev också en av de tre gripna männen skadad. Polisen vill inte informera om på vilket sätt skadan uppstod och om den eventuellt är allvarlig.

– En anmälan har kommit in till polisen och den är överlämnad till särskilda åklagaren, säger Jenny Widén.

Fallet handläggs av kriminalpolisen, som inte vill lämna flera kommentarer än de som går via polisens presstalespersoner.

 

Både 50-åringen och den andre mannen är anhöriga till den unge mannen som är misstänkt för vapenbrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements