Fel om USA-högern

Ann Heberlein skriver i Göteborgs-Posten om klyftan mellan republikaner/högern och demokraterna/liberalerna (I USA en slags ”vänster” – kallad). Hon menar att demokraterna hatar Trump och republikanerna, medan dessa bara tycker att Hillary och demokraterna har fel.

Men hallå, hon måste totalt ha missat att följa med i presidentvalskampanjen. Hur kan det ha undgått henne att se det enorma hatet mot Hillary bland Trump-anhängarna; ”Sätt henne i fängelse!”.

Hon måste också ha missat många år av amerikansk polariserad inrikespolitik. Missat högerns extrema enkelriktade hatiska radiostationer där den intellektuella eliten på öst- och västkusten, politikerna, etablissemanget, ”Washington” överöses med hat, och anklagas för i stort sett landsförräderi i absurda konspirationsteorier.

Trump-högern är de stora hatarna med ett element av rasism – de vita trängs undan, det vita USA försvagas, de vita arbetarna får det sämre och skyller på den mångkulturella identitetseliten för att ha glömt bort dem och deras problem. Alltså också ett slags förvrängt klasskampselement.

Jag tror det är så här: Demokraterna föraktar Trump-högern, Republikanerna hatar Hillary-”vänstern”.

Hans Norebrink, socialistisk arbetare

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements