En död och en skadad vid skjutning i Farsta strand

Strax innan klockan 10 på onsdagskvällen inkom larm om skottlossning på Brunskogsbacken i Farsta strand. När polisen anlände till platsen påträffades två skottskadade personer. De två som fanns på platser lite ifrån varandra fördes till sjukhus med ambulans respektive ambulanshelikopter.

En av de skadade, en man i 40-45-årsåldern avled av sin skador medan den andre skadade, en pojke i 16-årsåldern, är allvarligt skadad. Med stor sannolikhet handlar det om en skjutning i gängmiljöer.

På en adress på den aktuella gatan bor en man som är 45 år gammal och har en son som är 16 år gammal. Men det är inte fadern som är skjuten utan en man som ska vara 43 år gammal. Han ska inte känna 16-åringen. Mannen var troligen måltavlan för skjutningen och 16-åringen har troligen ingen som helst koppling till skjutningen. Inte mer än att han kom i vägen för flera skott. Inget av de två offren var straffad tidigare. Fadern och sonen bär ett efternamn som tyder på att de är ättlingar till kungarna i medeltida Mali-riket i västra Afrika.

En dag innan, på måndagen var det också en skjutning i Farsta. Två personer som sen flydde på cyklar sköt då mot en person på en busshållplats. Om det finns nån samband mellan denna skjutning och skjutningen på tisdagen är okänt.

Både måndagskvällen och tisdagskvällen tycks ha varit en oroliga nätter i Stockholm. På måndagen sköts det i Visättra i Huddinge och polisen hittade patronhylsor på platsen. Under natten till idag sköts det i Högdalen där en fönsterruta till en lägenhet hade skotthål. Något samband mellan dessa skjutningar eller skjutningarna i Farsta föreligger nog inte.

Läs också:

Gängland Stockholm – Farsta och Fagersjö

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!