Rappare häktad för fridskränkning

En man har häktats av Skaraborgs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för grov fridskränkning. Mannen som är en känd rappare är född 1993. Händelserna ska ha skett i Sverige, bland annat i Tibro kommun i Västergötland, och i Spanien under perioden 28 augusti 2020–21 januari 2022. I Tibro är den häktade mannens flickvän skriven och troligen också bosatt.

– Utredningen fortsätter med bland annat förhör. Eftersom tingsrätten har beslutat om yppandeförbud kan jag inte lämna några detaljer om ärendet för närvarande, säger kammaråklagare Ylva Lundgren i Skövde som leder förundersökningen.

Den häktade mannen använder artistnamnet Adel och heter Adel Dostani Heidari. Han har även tidigare dömts för brott, senast tillfället var dock för så länge sen som oktober 2014. Dessutom anses han vara kopplad till det kriminella gäng som brukar kallas Husby hyenor. Han var enligt uppgifter i media i sällskap med rapparen Einár när denne sköts ihjäl och ska också själv ha beskjutits enligt uppgifter i Aftonbladet. Även rapparen Mehdi Sachit (Dumle), som tillhör Rinkebygrupperingen som kallas Dödspatrullen var i sällskap med Einár vid mordet.

Enligt försvarsadvokaten Naz Hadi Zihaoui som uttalat sig media så nekar Adel till brott.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!