8 personer misstänkta för flera olika mordförsök

När en 12-årig flicka sköts ihjäl i Hallunda i augusti 2020 var de egentliga måltavlorna två av Botkyrkanätverkets medlemmar. Det ska tillhöra en falang inom Botkyrkanätverket som sedan 2018 ligger i konflikt med en annan falang. Efter mordförsöket när det 12-åriga flickan mördades ska den kriminella gruppering som har sin bas i Hallunda och Norsborg försökt utföra flera hämndförsök. Något som lett till att 8 personer är häktade för flera olika mordförsök och andra brott.

De 8 personerna är häktade och misstänkta för mordförsök vid flera olika tillfällen. Mordförsöken ska ha ägt rum i Vällingby, Norsborg och Hallunda.

Hallunda och Norsborg

En ung man som heter Salim Safar är misstänkt för anstiftan tilll försök till mord 2020-08-03 – 2020-09-07 på olika platser i Stockholm, bland annat i Norsborg och Vällingby. Dessutom för stämpling till mord 2020-09-08 – 2020-11-23 på olika platser i Stockholm, bland annat i Norsborg.

Två andra, Johanon Lahdo och Adonay Tsegay är misstänkta för försök till mord 2020-08-02 – 2020-09-07 23:08 på olika platser, bland annat Norsborg och Vällingby. Samt för stämpling till mord 2020-09-08 – 2020-11-23 på olika platser i Stockholm, bland annat Norsborg.

När det gäller Matay-Aryo Teymur, Mattias Makdesi och Michael Rhawi är de för sin del misstänkta för försök till mord 2020-08-03 – 2020-09-07 på olika platser i Stockholm, bland annat i Norsborg och Bräckegatan 12 i Vällingby.

De hittills nämnda personerna tillhör det kriminella nätverket i Hallunda och Norsborg som utgör en av falangerna i det som kallas Botkyrkanätverket.

Filterlösa Grabbar

Utöver de nämnda 6 personerna är ytterligare två personer häktade och misstänkta. Det handlar om Ilyas Noor Ahmed (Kawala) och Sharaf Abdirashid Ahmed (Piraten) som är häktade och misstänkta för försök till mord 2020-09-07 23:08 Bräckegatan 12 i Vällingby. Dessa två anses vara medlemmar i det kriminella gäng som kallas Filterlösa grabbar (FLG) med bas i Tensta och Rinkeby. Antagligen har de anlitats för att utföra mordet mot ersättning.

Matay-Aryo Teymur är tidigare dömd för bland annat flera fall av olaga hot och misshandel. Han är även dömd för ett grovt olaga hot efter att i början av 2018 hotat en tidigare vän genom att rikta något mot den tidigare vännen som av denne uppfattades som en pistol. Salim Safar är tidigare dömd för inbrottsförsök och stölder.

Adonay Tsegay har tidigare dömts bland annat för grovt narkotikabrott till fängelse i två år och två månader. I samma mål dömdes även Evy Nkiwa för narkotikabrott. Nkiwa är en känd gängkriminell som anses tillhöra Bredängsnätverket men också har nära kopplingar till Botkyrkanätverket. Han figurerar i många brottsutredningar.

Tre personer är efterlysta för inblandning i mordförsöket och mordet på flickan. Det handlar om Serkan Demirkiran, Ferdi Kücükgöl och Furkan Kücükgöl. Det antas befinna sig i Turkiet. Serkan Demirkiran och Furkan Kücükgöl ska ha varit måltavlorna vid mordförsöket på Bräckegatan 12 i Vällingby.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!