Utesluten ur Hells Angels och mördad

En tidigare Hells Angels-medlem mördades i Lidköping på söndagskvällen. Han sköts inne i en lokal. Mannen hade nyligen, så sent som i januari, blivit utesluten ur Hells Angels MC (HA). Han har tidigare tillhört en av de tre avdelningarna (chapters) i Göteborg, Hells Angels MC Gothenburg. Anledningen till uteslutningen ska ha varit en fastighetsaffär. Affären innebar att Hells Angels MC hamnade i konflikt med ett kriminellt nätverk i en av Göteborgs förorter.

Enligt GT ledde detta till en miljonskuld för Hells Angels MC och uteslutning:

Enligt uppgifter från flera källor ska bakgrunden till uteslutningen vara en konflikt om en större skuld sprungen ur ett fastighetsköp, där den mördade mannens Hells Angels-avdelning ofrivilligt kom att ställas mot medlemmar i ett av Göteborgs förortsgäng.

Vid ett möte om skulden i östra Göteborg runt nyårshelgen urartade diskussionen i våld, där personer ur förortsnätverket som fått i uppdrag att kräva in skulden uppges ha misshandlat flera Hells Angels-medlemmar, däribland den nu mördade 36-årige mannen.

[…]

Enligt 36-åringens version, som vi kunnat ta del av, handlade uteslutningen om att Hells Angels vek ner sig mot det kriminella förortsnätverket.

Det framgår i ett brev som 36-åringen skrev på engelska till ett stort antal Hells Angels-medlemmar i Sverige och utomlands.

Berättelsen går ut på att hans avdelning inom Hells Angels, efter bråket om skulden kring fastighetsköpet, ska ha blivit bötfälld på ett stort belopp.

Enligt en uppgift rör det sig om så mycket som en miljon kronor, men i frågan om summornas storlek går informationen isär.

Konflikt

Den 36-årige mannen som hette Linus Bergh menar att hans HA-avdelning istället för att ta en strid mot det aktuella förortsnätverket istället valde att utesluta honom. De ville också lägga över skulden på honom personligen. Han ser hela agerandet från Hells Angels som ett svek.

Enligt GT ska en av de personer som kom i konflikt med Hells Angels om fastighetsaffären ha kopplingar till ett kriminellt nätverk i Göteborg såväl som till Headshotligan (HSL, Tenstanätverket) i Stockholm.

Bergh uteslöts ur Hells Angels MC med beteckningen ”out” vilket innebär att den uteslutne är som en fredlös. Ingen medlem Hells Angels MC får umgås eller göra affärer med den uteslutne. Statusen gör även en person till måltavla för våld. Både från de tidigare kompisarna i Hells Angels såväl som från andra gäng.

Mordet

Den lokal som Bergh mördades i var tidigare högkvarter för Cults MC. Det var en klubb som stog nära Hells Angels MC. Lokalen har därefter övertagits av en annan gruppering där bland annat Linus Bergh och hans far Joakim Persson ska ha varit aktiva. De tycks ha sökts stöd från Satudarah MC. Mycket tyder på att de hade för avsikt att bli medlemmar i den organisationen som en västsvensk avdelning med säte i Lidköping.

Enligt de uppgifter som finns lockades Bergh till lokalen för att delta i ett möte. Mötet var dock en arrangerad fälla och mördarna väntade på honom. Meningen var även att fadern Joakim Persson skulle varit ett offer men han blev försenad till det så kallade mötet och därför klarade hans sig enligt vad han själv uppgett på facebook.

En man blev anhållen redan mordnatten som misstänkt för medhjälp till mord. Han sak tidigare haft ledande befattning i en mc-klubb, av allt att döma Cults MC. Han ska enligt uppgifter i GT ha varit den som arrangerat det påstådda mötet.

Mycket tyder alltså på att mannen mördats av de tidigare vännerna i Hells Angels MC. Det kan naturligtvis också ha varit ett samarbete mallen det aktuella förortsgänget och HA. Vem som faktiskt skjutit är okänt. Motivet till mordet kan vara både den aktuella skulden till förortsgänget eller så handlar det om det faktum att han försökte närma sig Satudarah MC.

Läs mer om Hells Angels MC:
Läs mer om Satudarah MC:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!