Åtal för mord i Hjulsta i nordvästra Stockholm

Åtal har i dag torsdag den 21 april väckts vid Solna tingsrätt mot fem unga män misstänkta för mord och mordförsök i Hjulsta, nordvästra Stockholm. Två av männen har åtalats för att ha skjutit en man till döds utomhus i Hjulsta den 31 maj 2021 strax före midnatt.

Mannen som sköts är i 30-årsåldern vid namn Ali Omer Said och ska ha tillhört gänget 24K från Tensta. De två åtalade detta fall är Abdikarim Dahir Ibrahim och Muhsin Ibrahim Hussein (sixty). De är åtalade för mord alternativt medhjälp till mord och grovt vapenbrott. Den sistnämnde är också åtalad för grovt vapenbrott med anledning av ett upphittat vapen den 17 augusti i Tensta. De båda anses tillhöra det kriminella nätverket Dödspatrullen.

Två månader senare den 30 augusti 2021 efter midnatt sköts två män på en innergård i Hjulsta. En av dem, Abdimalik Hussein, avled och en, Mikail Tuncer (svensken), skadades svårt. Yusuf Mohamed Abdi Fatah samt bröderna Abdullahi Ibrahim Hussein och Muhsin Ibrahim Hussein (Hassain) har åtalats för mord (alternativt medhjälp till mord) i detta ärende. De är dessutom åtalade för mordförsök alternativ medhjälp till försök till mord på Mikail Tuncer. Den senare har själv också åtalats för mordförsök och grovt vapenbrott.

Enligt Aftonbladet ingår Abdullahi Ibrahim Hussein och Muhsin Ibrahim Hussein i en undergruppering av yngre medlemmar i DP som ibland kallas Hjulstabarnen.

Händelsen den 30 augusti 2021 bedöms vara en del av en uppgörelse mellan de kriminella nätverken Dödspatrullen (DP) och Filterlösa grabbar (FLG). Tuncer och Hussein från FLG misstänks ha kommit till platsen för att mörda de tre andra som anses vara medlemmar i DP. Det slutade istället med att de andra personerna sköt dem.

Sammantaget har åtta personer varit häktade i dessa ärenden. Men bara fem har åtalats.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!