Fastställda domar för mordet på Årstabron

Svea hovrätt har idag fastställt tingsrättens dom i målet angående ett mord på Årstabron i september 2020. Tingsrättens dom innebar att två män dömdes till livstids fängelse för anstiftan av mord respektive. Ytterligare en man dömdes till 14 års fängelse för mord. Domen ändras därmed inte i hovrätten.

Södertörns tingsrätt dömde en man, Abdul Ghaffar Haleem (Ödlan), för anstiftan av mord till livstids fängelse och två män för mord. Toj Kamrani fick livstids fängelse och Kevin Wiilliams fängelse i 14 år. En av männen var 20 år vid gärningen och fick därför det lägre straffet. De tre männen överklagade tingsrättens dom och ville bli frikända eller i vart fall att straffen skulle lindras.

Bevisningen i målet har till stor del utgjorts av meddelanden från krypterade chattar, men teknisk bevisning och vittnesuppgifter har också haft betydelse.

Hovrätten instämmer helt i tingsrättens bedömningar av vad som är bevisat i målet, hur brotten ska rubriceras, hur långa fängelsestraffen ska vara och att skadestånd till de efterlevande ska utgå. Hovrätten har därför fastställt tingsrättens dom.

Den mördade mannen hette Sascha Dalgärd Viklund och tillhörde ett kriminellt nätverk i Farsta/Fagersjö. Abdul Ghaffar Haleem anses vara en högt uppsatta person i det så kallade Flemingsbergsnätverket även om han kommer från Rågsved. Kevin Williams och Toj Kamrani anses tillhöra en kriminell gruppering i Årsta som går under namnet MMW vilket ska betyda Money My Wife. Förutom de dömda är ytterligare en person, Said Sadat, häktad i sin frånvaro för medhjälp till mord. Han kan kopplas till Abdul Ghaffar Haleem.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!