Vapenbeslag i studentlägenhet och mord

I slutet av april 2021 gjordes ett stort vapenbeslag i en studentlägenhet i Kista. Polisen hittade hittat nio vapen, en så kallad termosbomb, stora mängder av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol och över ett kilo cannabis. en del av vapnen kom från ett rån mot en sportskytt i Huddinge i augusti 2020. Rånarna kom över åtta gevär och pistoler i väskor. De tog också ammunition och krävde att få mannens vapenlicenser.

Upptäckten av vapengömman gjordes i samband med att Anticimex skulle inspektera lägenheten. Polisen kallades då dit. Medan polisen var i bostaden kom en man i 20-årsåldern dit. Han öppnade lägenheten med en nyckel. Nyckeln hade han fått av en 22-åring, enligt uppgift hette han Eddie Palmer, som mördades en vecka senare. Enligt polisen skulle 22-åringen mördas för antingen straffas eller tystas för vad han kände till om vapen- och knarkgömman.

Mordet i Bagarmossen

Palmer mördades i en skogsdunge. Han hittades efter att några personer i Bagarmossen larmat om att det hört skott.  Skjuten med 5 skott. Mordvapnet hittades slängd bredvid kroppen. En röd bil som hittades felparkerad i Kärrtorp kunde kopplas till mordet. Den tillhörde en kvinna i Mälarhöjden som dock lånat ut den. Hon uppgav att hon inte visste vem som lånat ut den. Med hjälp av bilen fick polisen upp spår mot de som blivit åtalade i ärendet. Detta då bilen flera gånger kontrollerats av polisen i Malmö och Stockholm. En av de personer som kontrollerats i bilen kunde kopplas till studentlägenheten i Kista.

Två unga män i 20-årsåldern åtalades för synnerligen grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott med anledning av tillslaget i Kista. De friades dock från misstankarna av Solna tingsrätt i november 2021. En av de två frikända är nu bland de personer som åtalats för mordet på 22-åringen.

Fyra unga män i 20-årsåldern har nu åtalas för mordet på 22-åringen. De kunde alla kopplas till lägenheten i Kista. En av männens dna hittades dessutom på mordvapnet. Några timmar efter mordet slogs det larm om en gräsbrand i Västberga. Flera telefoner som någon försökt elda upp hittades på platsen. En av telefonerna tillhörde det 22-åriga mordoffret. En annan en av två bröder som nu står åtalade för mordet.

De åtalade

Samtliga fyra åtalade, Ant™n#o Mor*no, M@rc*llo S#lva Mor*no, G@bri*l H@mdan# och S@mmy B*zerr@ De Souz@ är egentligen från Malmö och tycks inte ha någon koppling till kriminella nätverk eller gäng. I alla fall ingen känd sådan koppling. Varken i Malmö eller Stockholm men de har rört sig regelbundet i bägge städerna. De har inte medverkat i utredningen utan har svarat ”inga kommentar” på i stort sett varenda fråga. Alla har de tidigare dömts för narkotikabrott.

Även en man i 30-årsålder har åtalats. I hans fall för för grovt vapenbrott då han ska ha sålt mordvapnet till en av de mordåtalade.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!