Två män gripna för frisörsalongsmord

Två män som varit anhållna i sin frånvaro hämtades igår in av polis. Båda är misstänkta för medhjälp till mord på Marklandsgatan den 9 juli 2021 då en man sköts till döds inne på en frisörsalong. De som sköt var två maskerade män.

Den dödade mannen, Om@r Khalil Mall@, var i 25-årsåldern och enligt GP kopplad till ett kriminellt gäng i västra Göteborg. Han ska under en tid levt med en hotbild mot sig. Han har tidigare åtalats för medverkan i en brutal misshandel på Frölunda Torg för ett par år sedan. Men han friades i rättegången.

Dessutom figurerar han i utredningen om bilbränderna i Frölunda år 2018. Han var dock inte åtalad i det ärendet. Det betyder troligtvis att den mördade mannen tillhörde det gäng som brukar kallas Z-falangen. GP hävdar att han också varit målsägande i ett ärende med mordplaner men det är utifrån vad jag känner till en felaktig uppgift.

Redan i augusti förra året greps en man i 30-årsåldern som anhölls misstänkt för medhjälp till mord. Men det fanns inte tillräckligt för att knyta honom till mordet så han släpptes igen.

I Z-falangen ingår personer från släkten Ali Khan och den skjutne mannens mellannamn är ett förekommande efternamn bland släktingar till dem. Det är emellertid också ett mycket vanligt arabiskt så det behöver inte betyda nånting.

Flera personer som tillhör den så kallade M-falangen (Vermahmood-falangen) som dömts för att ha planerat mord på flera andra personer kan eventuellt också vara inblandade i detta ärende.

Mordet på frisörsalongen är det senaste gängmordet som inträffat i Göteborg. Det är nästan 10 månader sen.  Den längsta perioden utan en dödsskjutning i Göteborg så länge jag har tillgång till statistik, dvs sen år 2000. Det är också den enda av dödsskjutningarna under 2021 som ännu inte är uppklarad.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!