Mordet på Emporia – en intern uppgörelse?

Enligt en artikel i Aftonbladet har polisen gripit och häktat fyra personer för brott som är kopplade till mordet på Emporia. Två av de fyra misstänkta är kvinnor. De är misstänkta för grovt vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt grovt narkotikabrott.

Anledningen till att polisen slog till mot adressen där de fyra greps var enligt vissa uppgifter att 15-åringen som utförde mordet på Emporia efter skjutningen beställde en taxi till adressen på Norra Grängesbergsgatan. Där påträffades flera skjutvapen, narkotika och stora mängder sprängmedel. Det ledde till att 4 personer greps. Om de greps i lokalen eller nån annan stans verkar lite oklart, Enligt andra uppgifter greps de efter en slumpmässig fordonskontroll som ledde till razzian på adressen. I så fall kanske de inte alls har nån koppling till mordet mer än att några av de gripna är medlemmar i Satudarah MC.

De 4 häktade är P@tricia K@rika, *m#r El-Zein, Tugb@ M*ngüt*y och G@bri*l Alaa*din. De sistnämnde hette är vid ett tidigare tillfälle dömd för rån och var häktad en tid år 2019. Han hette då Ahm@d Beir@kd@r. *m#r El-Zein tillhör en familj som har omfattande och kända kopplingar till Satudarah MC. Det är en av de familjer i Malmö som förekommer i polisens rapport som familjer/släkter med omfattande kriminalitet. Det gör också den familj, Amiri, som den mördade tilhörde.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!