Skjutning i Majorna – en man i 30-årsåldern skadad

Tidigt i morse vid 4-tiden inträffade en skjutning i Majorna, på Lotsgatan i närheten av Karl Johansgatan. En skottskadad man i 30-åldern påträffades på platsen. Han fördes till sjukhus och rapporteras vara allvarligt skadad. Han sköts enligt uppgifter i media när han var på väg från sin bil till sin bostad. Skjutningen har skett på flera gator samt troligen också i en trappuppgång.

Enligt obekräftade uppgifter ska den skjutne mannen bära namnet Evert Johansson. Tidigare har han hetat Kristian Johansson och han uppges ha kopplingar till Bergsjögänget såväl som till en känd brottsling. Han har troligen också kopplingar till ett av de allra största cannabisbeslagen i Göteborg. Detta beslag har nyligen till ytterligare ett gripande med hjälp av avlyssningsmaterial från SkyECC.

Kopplingar til kriminella gäng

Den nyligen gripne i det fallet verkar vara Tonie Silva Santos (Apan) som uppges vara vän med den skjutne i Majorna. Silva Santos har också en koppling till den så kallade Vårvädersligan och A-falangen genom den utpekade gängledaren Eddie Jobe. Han satt exempelvis i en bil tillsammans med Eddie Jobe när bilen besköts av polisen 2004. Han var också inblandad i en skjutning på Friskväderstorget i Biskopsgården år 2013:

Och i oktober 2013 var han på Friskväderstorget med flera av de ledande i det som då kallades Vårvädersligan, däribland en man som senare mördades i attacken på Vår Krog och Bar 2015. På platsen var ytterligare en nu mördad gängledare, från ett nätverk i Frölunda.

Då utbröt en skottlossning på torget.

Inledningsvis satt mannen i 35-årsåldern och kompisarna häktade misstänkta för inblandning i mordförsök. Men efter en tid släpptes de, då man bedömde att de varit måltavlor. Istället var det en person i ett motståndargäng som ställdes inför rätta. Tingsrätten friade honom.

Det är väl fullt tänkbart att polisens förnyade intresse för det stora cannabisbeslaget år 2020 lett till konflikter inom Göteborgs undre värld vilket kanske resulterat i den nu aktuella skjutningen.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!