Sju fortfarande häktade efter skjutningar i Sollentuna

I september häktades sju personer som är till ett kriminellt nätverk i Upplands Väsby av Attunda tingsrätt misstänkta för grovt vapenbrott. De häktades efter att flertal skjutningar ägt rum mellan ett kriminellt nätverk i Sollentuna och ett annat nätverk i Upplands-Väsby. Det handlar om en konflikt mellan Turebergsnätverket och Sigmanätverket.

– Till följd av detta oacceptabla skjutvapenvåld har lokalpolisområdet intensifierat arbetet mot de individer som vi ser som drivande i konflikten. Detta arbete har lett fram till att flera personer nu kunnat frihetsberövas, sa Stephan Kiernan, Lokalpolisområdeschef Sollentuna, i ett pressmeddelande i samband med häktningarna.

Innan dess hade ytterligare en person häktats misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott. En annan person person häktades i sin frånvaro som misstänkt för samma brott.

De sju som häktades var Christian Os@nd0n, 21-årige Ramj@r H@wr@mi, en 16-åring, 19-årige Mus@ J@mm*h, 22-årige Seb@st#an Sjöbl0m, 19-årige Hak@n C0ruml? och 18-årige S@nti@go Cu@sp@ S@nch*z. Nåt åtal har ännu inte kommit men de sju är fortsatt häktade. Ytterligare en person är misstänkt men han blev inte häktad.

Christian Os@nd0n har tidigare varit misstänkt för försök till mord den 3 juli 2021. Han dömdes i tingsrätten sluten ungdomsvård i 2 år och 10 månader för försök till mord och grovt vapenbrott. Åklagaren överklagade domen vad det gäller vapenbrott. Hovrätten dömde till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott med friade vad det gällde försök till mord. Högsta domstolen tog upp fallet och kom till samma slutsats som hovrätten.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!