Mordcellen som greps och dömdes

Den 14 januari 2022 stoppades ett planerat mord av polisen. Fem misstänkta, tre män och två kvinnor, greps i norra Stockholm med hjälp av insatsstyrkan. Detta efter en längre tids samarbete mellan olika polisenheter. Alla gripna var mellan 21 och 28 år gamla. Fyra av de fem misstänkta var hemmahörande i Hässelby-Vällingby, en från Enskede-Årsta-Vantör. Mer exakt kommer de från Vällingby, Grimsta, Råcksta, Hässelby och Rågsved. De stoppades vid det tilltänkta offrets hem. Det tilltänkta mordoffret, Seb@st#an Sjöbl0m ska ha kopplingar till en kriminell gruppering i Upplands-Väsby. Men mycket tyder på att han lämnat dessa sammanhang.

En av de misstänkta, en unga kvinnan från Rågsved, släpptes och avfördes från utredningen i augusti 2022. C@m*lia Ab*din, Sidy Manel Fall, Red Raad Khalaf och Raw@d Ra@d Khal@f åtalades för försök till mord. Sidy Fall åtalas därtill för grovt vapenbrott och i princip allihop också för ringa narkotikabrott. I oktober kom domen i fallet. Sidy Manel Fall dömdes till fängelse i sju år och sex månader för förberedelse till mord och grovt vapenbrott och Red Raad Khalaf dömdes till fängelse i sju år för förberedelse till mord. C@m*lia Ab*din fick fängelse i två år och sex månader för medhjälp till förberedelse till mord medan Raw@d Ra@d Khal@f enbart fick dagsböter för ringa narkotikabrott.

I detta fall förekommer även aliaset Ghost som planläggare av, anstiftare av och initiativtagare till mordet. Han var dock troligen inte beställare. Han kan knytas till kurdiska rävens (Rawa Majid) kriminella nätverk och troligen också till Filterlösa Grabbar då det finns en person vid namn Abdirizaq Olol Yusuf i det kriminella nätverket som använder Ghost som smeknamn. Det är troligen honom det handlar om. Han ska också ha varit vän till det tilltänkta offret.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!