Våldsamheterna i Stockholm fortsätter

På söndagskvällen ungefär klockan tjugo i åtta larmades polisen om en skjutning i Hagalund i Solna. När polisen kom till platsen hittades en skottskadad man i 20-årsåldern. Han kördes iväg med ambulans till sjukhus. Han var då vaken och talbar.

Enligt rykten kan det röra sig om en lovande ung rappare som har blivit skjuten, Han ska enligt uppgift ha en koppling till Solnas lokala kriminella nätverk, NBA. NBA har ska ha brutit sig fria från det kriminella nätverket HSL från Järvafältet. Inte förvånande har det lett till en konflikt.

Polisen har genomfört ett antal kontroller av personer som kan vara av intresse i den fortsatta utredningen. De har också hört ett antal personer som vittnen. Under det gångna året inträffade ett flertal skjutningar i Hagalund.

Explosion

Senare på natten, cirka halv fyra på måndagsmorgonen, inträffade en stor explosion på Södermalm i centrala Stockholm. En restaurang vid Greta Garbos torg i närheten av Nytorget fick entrén förstörd och glassplitter spreds ut på gatan. Den drabbade restaurangen är Restaurang Faros, En familjeägd grekisk restaurang som drivs av företaget Fiskaren A:s Restaurang oppå Söder AB.

Anledningen till att den drabbats av en sprängning är okänd. Men det kan röra sig om att ägarna inte vill betala för beskydd, att ägarna är släkt med någon gängkriminell, att de som verkar vara ägarna av restaurangen är bulvaner för nån gängkriminella eller att någon i den aktuella familjen hamnat i konflikt med några gängkriminella av någon anledning. Eller nåt hel annat.

En av de förmodade delägarna är kopplad till ett bolag som verkar syssla med fastighetsaffärer och ett företag som säljer kosttillskott online. En annan är kopplad till ett bolag med oklar verksamhet och en tredje till ett städbolag. Någon koppling till skjutningen i Solna finns helt klart inte.

Förra gången ett bombdåd inträffade på Södermalm var i september 2022. Nåt samband till nattens sprängning verkar dock inte finnas.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!