Koppling mellan krogbomb på söder och skjutningar?

En del spekulationer och rykten gör gällande att bomben mot en restaurang på Södermalm i Stockholm i måndags morse kan kopplas till en skjutning i Kallhäll i Järfälla och en skjutning på Stockholmsvägen i Märsta, Sigtuna.

Skjutningen på Malmvägen i Kallhäll och skjutningen kan kopplas till personer som är anhöriga eller kan kopplas till en ung man från södra Stockholms gängkonstellationer. Som det verkar handlar det om Dalennätverket trots att personen ifråga är skriven i Vårby gård i Huddinge. Han ska också ha en koppling till 23st som också kallas Farsta yngre och i media ofta Lost Boys. Denna gruppering kan kopplas till en mängd våldsdåd i Stockholm under förra året och i år. Även Dalennätverket har kopplingar till flera våldsdåd.

Personen, Mik@*l T*n*zos, som är en gemensam nämnare för skjutningarna kallas för greken och har tidigare dömts till blanda annat 2 års fängelse för narkotikabrott. Han var också åtalad för grovt vapenbrott men frikändes för det. Domen föll i april 2019. Förutom detta är har han också dömt för en olovlig körning och innehav av en falsk legitimation i Malaga för något år sen vilket gav några månaders fängelse.

Någon koppling mellan greken och bomben på Södermalm är dock svår att hitta förutom att ägarna av restaurangen är greker och att grekens far tycks vara bekant med en av dem. Grekens far bor på adressen i Märsta och en kvinna med vilken han är förlovad bor på adressen i Kallhäll. Att en grek känner en annan grek i samma ålder är knappast något bevis för att det skulle förekomma en koppling mellan skjutningarna mot greken och bomben mot restaurangen. Ägarna av restaurangen har ingen känd koppling till kriminalitet.

Läs mer om 23 st/Farsta yngre/Lost Boys och våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om Dalennätverket och våldsvågen i Stockholm:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!