Ukraina idag – Västsahara imorgon

Ryssland krigar orättfärdigt mot sitt grannland Ukraina. Marocko krigar orättfärdigt mot sitt grannland Västsahara. Marocko har erövrat en del av Västsahara och plundrar den på resurser (fisk och fosfat). Ryssland har erövrat en del av Ukraina och plundrar den på resurser.

Ryssland vill ockupera hela Ukraina, och göra det till en del av Ryssland. Marocko vill ockupera hela Västsahara och göra det till en del av Marocko. Ryssland och Marocko bryter båda mot internationell rätt och fördöms av världsopinionen.

Så när EUropa och USA hjälpt Ukraina att vinna över Rysslands imperialism, borde det vara självklart att USA och EU även hjälper Västsahara att återfå frihet, oberoendet och nationellt självbestämmande för sitt folk. Men det är långt ifrån självklart.

Kulturellt folkmord!

För USA/EU ser Marocko som en viktig ekonomisk och militär allierad. De handlar med den fisk och det fosfat som egentligen tillhör den sahariska nationen (ett arabiskt-berbiskt nomadfolk), och den västsahariska befrielserörelsen Polisario. Konflikten är svårlöst och har skapat stora flyktingströmmar från Ukraina och Västsahara.

Värst är att Ryssland vill russifiera det ukrainska folket, och Marocko ”marockanisera” det sahariska folket, vilket är kulturellt folkmord! Detta genom propaganda och ekonomisk utveckling så att folken slår sig till ro med den illegala ryska och marockanska ockupationen

Minoritet i sitt land!

I Västsahara nekas folket att rösta om sin framtid. Än värre, kungaregimen har pumpat in, inte bara pengar för att binda Västsahara permanent till Marocko. Statsdiktaturen ha pumpat in marockaner i Västsahara. Så nu är västsaharierna minoritet i sitt eget land!

Samma befolkningsutbyte som skett i Australien och hela Amerika. Så när Ukraina är fritt så är det dags att med bojkott av Marocko och vapenhjälp till Polisario-gerillan, hjälpa västsaharierna att kasta ut kungadiktaturen Marocko från Västsahara.

Hans Bengtsson

Liked it? Take a second to support Hans Bengtsson on Patreon!
Become a patron at Patreon!