Ytterligare medlemmar i Bronätverket som häktats

Förutom att några från Bronätverket precis åtalats för olika brott finns det ytterligare ett antal personer från det nämnda kriminella nätverket som är misstänkta för olika brott.

Den 11 november häktades 22-årige Samu*l Osm@ni och 21-årige Abdelatif Mohdhi för synnerligen grovt vapenbrott dagarna tidigare på Råbystigen i Bro. 24 november häktades 20-årige Zouh#r Boust@j# för grovt vapenbrott och medhjälp till försök till mord. 29 november häktades Samu*l Osm@ni för själva utförandet av mordförsöket, en skottlossning på Bogsätravägen i Sätra den 3 oktober 2022.

Det mordförsöket tros vara en hämnd för en skjutning på Kungsgatan i Uppsala den 14 september 2022 då den lägenhet som besköts innehas av Ahmadey Yusuf. Han är misstänkt för flera mordförsök i samband med den skottlossningen. Ytterligare två personer har häktats för mordförsöken i Uppsala, R@y@n Ab0u S*if och Pa Al#*u Boj@ng. Dessa personer tillhör inte Bronätverket utan skulle kunna ha en koppling till Dalennätverket som ju har en konflikt med Kurdiska räven (Rawa Majid) som ju är Bronätverkets allierade. Ahmadey Yusuf har också varit eller är fortfarande misstänkt för en skjutning i Jordbro.

Dalennätverket

R@y@n Ab0u S*if och Al#*u Boj@ng dömdes under 2022 för att tillsammans med tre andra för att ha utfört ett förnedringsrån där en ensam, yngre person under skratt och hot blev misshandlad och avtvingad sina värdesaker av uppemot ett 15-tal personer i Rågsved. Offret fick åka med ambulans till sjukhus efter rånet. Boj@ng var också misstänkt för grovt vapenbrott i Enskededalen i december 2022 men åtalades aldrig. Däremot åtalades två andra personer, Ath?r Tukol* och  Ibr@him@ S@id0u. De anmäldes av en de unga männens ena förälder:

Väskan var öppen och jag såg att det var ett vapen i väskan, en pistol, en mindre variant. Jag sa ”Du har en pistol?!” Han svarade då ”Vadå alla har ju det nu för tiden”. Då blev jag arg och sa att han skulle dra härifrån. Till slut gick han och tyckte att jag var dum i huvudet. Jag gick efter honom hela tiden. Jag sa till honom att nu har det eskalerat. Förut hade han alltid knark och pengar med sig in i lägenheten och nu ett vapen. Han röker på för att han har svårt att sova. Det är en jobbig situation.

Mordförsök

Mohamed Mohdhi (mer känd som Moewgli) och Yassine Mohdhi var två av de som häktades misstänkta för ett mordförsök i Upplands Bro den 2 mars 2022. Ytterligare en av de misstänkta för det mordförsöket var Daniel  Carlsson. Häktningen av Mohamed Mohdhi för det mordförsöket hävdes redan efter en vecka, medan Yassine Mohdhi satt häktad till och med den 24 augusti. De är båda fortsatt misstänkta i målet och örundersökningen pågår fortfarande.

De tre bröderna Mohdhis bostad utsattes för ett bombdåd i Upplands Bro den 29 januari i år.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!