Åtal för mord, försök till mord och vapenbrott i Borås

Åtal har väckts vid Borås tingsrätt mot en person i ett mål som gäller mord, försök till mord och grovt vapenbrott den 3 november 2020 i Borås. Huvudförhandlingen inleds den 16 mars 2023 och beräknas pågå i sex dagar fram till och med den 24 mars 2023. Förhandlingen äger rum i Alingsås tingsrätt.

Den åtalade mannen heter Jonath@n Pfeiff*r. Han är åtalad för mord då han tillsammans med andra ha planerat att mörda Ziad El-Hassan (mer känd som rapparen DeBenz) och sedan också mördat honom genom att skjuta honom. Alternativt är han åtalad för medhjälp till mord. Dessutom är han åtalad för mordförsök alternativ medhjälp till mord på Hass@n Naj@fi. Slutligen är han också åtalad för grovt vapenbrott vid det aktuella tillfället.

Mordet och mord ägde rum utanför Högskolan i centrala Borås vid korsningen av Skaraborgsvägen och Viskastrandsgatan. Den åtalade mannen är kopplad till mordet genom en bil och en mängd material från övervakningskameror, avlyssningsmaterial från SkyECC liksom en del vittnesmål.

Mannen verkar vara kopplad till det kriminella nätverket på Norrby. En ledande person i detta nätverk, Karwan Kamali, hade flera gånger innan mordet skrivit hot riktade mot den mördade på sociala medier.

Läs mer:

PS. Det ska vara i samband med detta ärende som advokaten Björn Hurtig och två polismän har åtalats.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!