Gängrelaterat knivmord i Uppsala?

Natten till onsdag förra veckan knivskars en man till döds i stadsdelen Gottsunda i Uppsala. När polisen kom till platsen fanns fler anhöriga till mannen på plats efter att ha blivit ditringda. Polisen grep tre av dem, men troligen inte för att de misstänkte att de utfört dådet utan sannolikt för att lugna ner situationen.  Det tre ska ha varit kusiner till den mördade och släpptes fria ganska snart efter gripandet.

Strax efter polisinsatsen i Gottsunda gjordes också en större polisinsats i stadsdelen Gränby. Insatsen var sannolikt kopplad till mordet i Gottsunda. Den mördade ska vara Abdul Al-Masri och den misstänkte mördaren uppges vara en man som heter Sh@di S@l*h Qud@s. Mordet ska enligt vissa uppgifter ha föregåtts av ett bråk tidigare på dagen.

Den mördade personen tillhör en av de familjer som nämns i polisens så kallade klanrapport. Flera släktmedlemmar nämns också i samband med gängkriminalitet i Gävle och Uppsala. Det är dock tveksamt om det är en gänguppgörelse utan det kanske snarare handlar om en personlig konflikt och ett bråk som spårade ur.

Att mordet skedde med kniv är en återgång till hur det förr såg ut i kriminella kretsar i Sverige, Kniv är dessutom fortfarande det vanligaste mordvapnet i Sverige när det gäller mord utanför de gängkriminella miljöerna. Fram till för 4-5 år sen var det forfarande det allra vanligaste mordvapnet men numera är skjutvapen vanligare.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!