Åtal för inblandning i sprängningar i Stockholm i januari

Åtta personer har åtalats för att på olika sätt varit inblandade i sprängningarna på Södermalm den 17 januari och i Kista den 18 januari i år.

En person har åtalats för allmänfarlig ödeläggelse för att ha utfört sprängdådet på Södermalm den 17 januari. Fyra personer har åtalats för allmänfarlig ödeläggelse för inblandning i sprängningen i Kista dagen därpå. Samtliga dessa har också åtalats för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott. Detta för att de har hanterat sprängladdningarna som använts.

Därutöver åtalas ytterligare en person för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, och två personer för medhjälp till detta brott.

Av de åtta åtalade är sju häktade. De åtalade är i åldrarna 16 till 42 år.

Inom ramarna för förundersökningarna har flera andra grova brott upptäckts, bland annat grova narkotikabrott, grova vapenbrott och grov narkotikasmuggling.

Båda bombdåden var riktade mot släktingar til Michael Tenezos som är en ledande person i Dalennätverlet. Flera av de åtalade kan kopplas till Rawa Majid (kurdiska räven) som är den ledande personen i Nätverk Foxtrot.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!