En man död och 4 skadade vid skjutning i Christiania

Vid halvåttatiden på lördagskvällen sköts en cannabisförsäljare i Christiania ihjäl av två maskerade män. Dessutom skadades ytterligare 4 personer vid skjutningen. Av de andra personerna är en man allvarligt skadad och de övriga lindrigt skadade. De två skyttarna lämnade platsen på elsparkcyklar.

Den ihjälskjutne mannen tillhörde Hells Angels MC enligt uppgifter i dansk media men hade tidigare tillhört gänget Nørrebro Nordvest (NNV). Han levde sen sex månader tillbaka på att sälja cannabis på den gata i Christiania som brukar kallas Pusher Street.

Det ska enligt osäkra uppgifter ha funnits en konflikt sen en tid tillbaka om vilka som har rätt att sälja från den bod den skjutne mannen sålde från. Konflikten ska förutom den boden också ha berört en annan bod. De sidor som ska vara inblandade i konflikten sägs vara Hells Angels MC och Comanches MC. Enligt polisen handlar det dock en konflikt mellan Loyal to Familia (LTF) och Hells Angels MC.

De flesta av den skjutne mannens tidigare kumpaner i det upplösta NNV tillhör numera det kriminella mc-gänget Comanches MC. Comanches MC var tidigare Satudarah MC i Danmark. De har bildats i flera länder, ibland genom att hela Satudarah MC gått över som i Danmark och Norge och ibland genom splittring av Satudarah MC. I Sverige ska Comanches MC ha etablerat sig i Lidköping under en gångna sommaren.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!