Zeronätverket – Jordbro

Zeronätverket i Jordbro, Haninge kommun, har enligt uppgifter i Aftonbladet år 2023 ett 30-tal medlemmar. De äldsta medlemmarna ska vara födda på 1980-talet, men flertalet är enligt Aftonbladet födda på andra hälften av 90-talet eller senare.

De ska tidigare haft goda förbindelser med Bandidos MC och Bredängsnätverket men är numera allierade med Bronätverket och Nätverket Foxtrot kring kurdiska räven (Rawa Majid).

En man som kopplas till Zeronätverket begärdes i slutet av sommaren 2020 häktad misstänkt för mord på en ung man i Nynäshamn, men där ansåg inte tingsrätten att det fanns tillräckliga skäl att häkta honom. Kanske handlar det om mordet på Alfusainey Jobarteh. Det mordet har dessutom en koppling till mordet på Tony Lysandrides på T-centralen den 20 februari 2020. En av de personer som begärdes häktade för mordet i Nynäshamn är släkt med med den mördade på T-centralen.

Två yngre män som år 2022 var 22 respektive 23 år gamla anses vara de ledande figurerna i nätverket. De är också upptagna på polisens fokuslista över Stockholms farligaste. En av dem är troligen Hashim Duale (Rico) som pekas ut av Expressen som en ledande person.

Nätverket misstänks för vålds-, vapen- och narkotikabrott. En par personer med koppling till Zeronätverket är åtalade för inblandning i mordet på en 32-årig man utanför Bandidos lokaler i mars i 2022.

32-åringen som mördades var en man helt utan koppling till brottslighet och det hela var en felskjutning där den skjutne förväxlades med det tilltänkta mordoffret.

De som har koppling till Zeronätverket och är misstänkta för inblandning i mordet är Pet*r Hag# och Rob*rt K@rcz*wsk#. Den sistnämnde skulle kunna var en av de personer som omnämns som en ledande person i nätverket. Även en kvinna, Sag@ D@hl#n, med koppling till Zeronätverket är misstänkt. Andra som misstänks för inblandning i mordet är kopplade till kriminella kretsar i Helsingborg eller till Bronätverket.

Under våldsvågen i början av 2023 var unga tonåringar med koppling till Zeronätverket utförare vid flera attentat. Ett var skjutningen mot en oskyldig man i Dalen den 21 januari.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!