Stort vägras vid Munkeröd i Stenungsund

Ett jordskred har tagit med sig 200-300 meter av motorvägen samt den parallella Ucklumsvägen precis norr om Munkerödsmotet i nordöstra Stenungsund. Bland annat har Burger King-restaurangen vid motet skadats liksom närliggande företag som bensinmacken.

Flera bilar och en buss har kört ner i rasgropen (som inte är ett slukhål då det är en helt annan typ av naturfenomen än lerskred). Vid bensinstationen har flera lastbilar vält, Tre personer har körts till sjukhus. Men det kan finnas fler skadade och fler inblandade bilar än vad som tidigare konstaterats.

Raset skedde under natten så det var förhållandevis få bilar som färdades på motorvägen. E6 är nu avstängd mellan Ljungskile och Stora Höga. Trafiken leds nu på den gamla vägen (gamla E6) genom Huveröd, Ucklum och Spekeröd. Den vägen heter numera väg 650.

Det här är mina hemtrakter där jag bodde i bostadsområdet Ekbacken som barn från när jag var 8 år gammal tills jag var 19 år gammal då jag flyttade till Göteborg. På den tiden fanns ingen motorväg vid rasområdet och inte heller Munkeröds industriområde. Det var landsbygd på platsen och bara Ucklumsvägen fanns liksom Norumsbäcken mot vars lilla dalgång lerskredet rört sig. Orsaken till lerskredet är troligen det myckna regnandet detta år.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!