Två män häktade för mord i Bergsjön

Den 17 september hittades en svårt skadad man i ett skogsparti i närheten av idrottshallen Berghalla i de östra delarna av Bergsjön. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Den unge mannen hade inga som helst kopplingar till gängkriminalitet men hade misshandlats till döds.

Den mördade mannen bar namnet Adil Dini. Han var allmänt omtyckt och välsedd i området. Arbetade bland annat som fritidsledare. En vecka efter mordet greps en ung man som misstänkt för inblandning. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för bland annat grov misshandel och narkotikabrott. Den häktade betraktas som en springpojke i Bergsjögänget.

Senare har ytterligare en man blivit häktad. Han är storebror till den först häktade och heter Mohamed Hassan. Hassan har häktats i sin frånvaro som misstänkt för mord. Han är en central person i Bergsjögänget och tillhör den grupp som tog makten i gänget år 2013. Han var också en av de personer som dömdes till fängelse i den så kallade Bergsjörättegången. För några år sen dömdes han till ett kort straff för vapenbrott efter att han överlämnat sig själv och ett vapen.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!