Egentligen får jag nog inte bo i Sverige

Jag är pensionär. Jag arbetade en stor del av mitt arbetsliv under den tid när ATP-systemet gällde. Betalade in pengar till det för att kunna få en bra pension. Sen ändrades pensionssystemet. Och nu har jag blivit pensionär. Jag får dock inte ett öre från ATP-systemet utan bara pension från det nya systemet plus diverse avtalspensioner från diverse bolag. Vilket naturligtvis är skitkonstigt.

Totalt får jag 17 631 kronor per månad i pension innan skatt. Nästa månad får jag mer då jag då också får garantipension. 18 618 kronor.  Det verkar som om jag inte hade rätt till nån sådan innan jag fyllt 67. Sen verkar det som garantipensionen sjunker från när jag blir 70 år gammal samtidigt som utbetalningarna från avtalspensionerna sjunker. Därefter får jag 18 238 kronor.

Samtidigt anser den svenska regeringen att en person som tillfälligt ska arbeta i Sverige måste ha en lön på minst 27 360 kronor i månaden innan skatt. I alla fall om personen bor utanför EU. Som jag ser det borde det därför vara rimligt att pensionerna måste uppgå till minst samma summa.

Samtidigt finns det förstås en massa människor som arbetar och har lägre löner än vad regeringen anser är det minsta möjliga för en person som arbetar i Sverige. De borde också få höjd lön. Allt annat är ju orimligt.

För även de som alltid bor i Sverige borde ju också få möjlighet att försörja sig. Och om regeringen anser att lönen ska vara 27 360 kronor för att en person ska kunna försörja sig så borde det också vara en gräns för löner och pensioner. Det borde också leda till att a-kasse-ersättning och försörjningsstöd med mera höjs. En minimilön för alla helt enkelt.

Invandrare

Men efter som det inte finns nån som helst logik när det gäller den hör regeringens politk så kommer det inte at bli så. Så egentligen får jag nog egentligen inte bo i Sverige. Jag tjänar för lite och såväl farmor som mormors mor var invandrare. Dessutom var morfar förmodligen resande. Jag uppfyller därmed sannolikt inte heller regeringens (Tidögängets) krav på en person som kan anses vara svensk.

Frågan är med andra ord vart de tänker att jag skulle kunna utvisas. England som är farmors födelseland? Frankrike som är farmors fars födelseland? Irland som är farmors mors födelseland?. Finland som är mormors mors födelseland? Ryssland eller Ukraina som nåt av dem är födelseland för mormors mors far? Kanske lika gärna till Gaza för alla som bor vill de ju sak dödas.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!