Den svenska antisemitismen finns hos högern

De enda som är ett hot mot svenska judar är svenska högerextremister med Sverigedemokraterna i spetsen. Det är hos nazister, sverigedemokrater och moderater som antisemitismen. Idag såväl som för några år sen och under andra världskriget. Vänstern har i alla tider försvarat judarna. Det var till stor del vänstern som smugglade flyende judar från Danmark och Norge till Sverige. Det var vänstern som bekämpade nazisterna.

Det är vänstern som uppmärksammar pogromerna mot judar i Tyskland under andra världskriget. Idag anordnar vänstern i Göteborg därför förföljelserna av judar i Tyskland under den så kallade kristallnatten genom en antirasistisk demonstration. Det har vänstern i Göteborg gjort sen 1980-talet. Ibland tillsammans med judiska församlingen, ibland utan dem. Aldrig tillsammans med några borgerliga partier.

Demonstrationen mot rasism och antisemitism i Göteborg samlas idag den 9 november klockan 18:00 vid Stora Teatern. Den arrangeras för att minnas 9-novemberpogromerna och för att slå ett slag för att det aldrig ska upprepas.

I Stockholm är samlingen klockan 18:15 på Södermalmstorg.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!