Man skjuten på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg

Vid sjutiden på onsdagskvällen (igår) sköts en man i 20-årsåldern på Kungsportsplatsen. Mannen anträffades skottskadad inne i en butik där skjutningen också ägde rum. Han var talbar när polisens anlände till platsen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus.

Vid gärningstillfället var skytten svartklädd med svart hjälm och lämnade platsen på elsparkcykel i riktning mot Vallgatan, dvs han åkte tvärsöver Kungsportsplatsen.

Den skjutne är enligt uppgifter i Göteborgs-Posten en känd gängkriminell från Biskopsgården från den gruppering som kallas Biskop Södra. Han som enligt osäkra uppgifter heter K@sper Szkl@rz åtalades nyligen för narkotikabrott. Vid tidigare tillfällen också dömd för drogrelaterad brottslighet. Skottskadades också utanför en pizzeria på Väderlekstorget i Biskopsgården för två år sen. Han fick då allvarliga kroppsskador. Dessutom var han en av de misstänkta för mordet på en 16-åring men friades i rättegången.

Han har också en släkting som under en längre period levt under en hotbild. Det är P@tryk Szkl@rz som fick 14 år och 6 månader i tingsrätten för ett mord på Länsmanstorget men frikändes i hovrätten.

Men det har också visat sig att killen som sköts arbetade i Pressbyrån. Han sköts alltså på sitt jobb. Att han hade ett vanligt jobb är ett tecken på att han försökte lämna gängbrottsligheten.

Läs också:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!