Regeringens bakvända bakåtsträvarpolitik

Regeringen gör allt fel. Deras politik är ologisk och orimlig. De gör ofta motsatsen till vad som borde göras. Och när de inte gör motsatsen så gör de ingenting. Det måste utan tvekan vara Sveriges mest inkompetenta regering någonsin. I alla fall i modern tid. Dessutom ljuger de hela tiden. Det är som om de blivit patologiska lögnare allihop. Varenda minister. Hela regeringen.

Klimat och energi

Klimatet försämras stadigt – regeringen beslutar sig för att göra så lite som möjligt för att motverka det.

Det behövs fler och bra järnvägar för att minska fossildriven lastbilstrafik och flygresor – regeringen lägger ner de flesta järnvägsprojekten.

Användningen av fossila bränslen måste minska – regeringen beslutar om ökad användning genom att sänka reduktionsplikten och sänka skatt på fossila bränslen medan skatten på el höjs.

Det behövs mer fossilfri och ren energi – regeringen beslutar sig för att gynna smutsig och dyr kärnkraft före ren  och billig vindkraft och solenergi.

Skola och arbetskraft

Det är brist på arbetskraft – regeringen bestämmer sig för att slänga ut så många människor som möjligt och dessutom se till att inga nya kommer hit eller föds.

Det är brist på utbildad arbetskraft – regeringen minskar pengarna till vidareutbildning, vuxenutbildning, folkhögskolor med mera.

Skolan blir allt sämre – regeringen bestämmer sig för att skära ner på skolan.

Det föds för få barn – regeringen beslutar att de ska födas färre barn genom att ta bort flerbarnstillägget.

Olyckor och våld

Det dör allt fler på jobbet (lika många som i skjutningar) – regeringen bestämmer sig för att lägga ner i stort sett allt arbetsmiljöarbete och försämra skyddsombudens möjligheter att påverka.

Gängkriminalitet har blivit ett växande problem – regeringen beslutar om en massa åtgärder som inte hjälper utan snarare stjälper.

Brottsligheten minskar – regeringen beslutar om hårdare och fler straff med hänvisning till en påstådd ökning av brottsligheten. Deras beslut kommer att öka brottsligheten.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!