Svensk man skjuten i Moss i Norge

En man i 35-årsåldern blev skjuten i den lilla staden Moss i sydöstra Norge vid femtiden på tisdagskvällen. Han är allvarlig skadad efter att ha träffats av flera skott och ligger på sjukhus. Skjutningen inträffade vid idrottsanläggningen Mossehallen.

Den skjutne mannen är svensk medborgare och är skriven i Stockholmsområdet i Sverige. Detta enligt uppgifter i norsk media som varit i kontakt med polisen. Förra året fick han ett strafföreläggande för ringa narkotikasmuggling. Innan dess är han dömd för narkotikabrott, misshandel och stöld.

Den norska polisen söker efter två personer som flydde från platsen i en mörk bil strax efter att skotten fallit. De vet inte vilka personerna är men skjutningen har med stor sannolikhet en koppling är gängrelaterad.

Polisen har med anledning av mordet skärpt gränskontrollen till Sverige från Norge. På tisdagskvällen kontrolleras bland annat de bilar som kör ut ur landet över Svinesund. Dessa åtgärder tyder sannolikt på att den norska polisen tor att även skyttarna är svenska.

I september skedde en annan skjutning i Norge som kopplades till svenska gängkriminella. Då greps av man som tidigare var medlem i Shottaz för att ha skjutit mot en bostad i Oslo. Han var en av två gripna för skjutningen. Bostaden bebos av en man som tidigare var kopplad till den så kallade B-gjengen.

Läs mer:

?

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!