Skottlossning i Norrköping – en död

Vid åttatiden igår kväll, tisdag, larmades polisen till Stockholmsvägen i Norrköping på grund av en skottlossning. Området ligger centralt i Norrköping. En del medier uppger att det heter Lagerlunda medan andra uppger Marielund. Skjutningen inträffade inne på en restaurang. En stund därefter hittades en skottskadad man. Mannen ska hittats på den aktuella restaurangen. Han fördes till sjukhus där han senare avled. Det är den första dödsskjutningen på över en månad i Sverige.

Sex personer hämtades snabbt in till förhör och minst 5 av dem är anhållna. Enligt Aftonbladet är alla sex anhållna, fem av dem är misstänkta för mordet och en är misstänkt för medhjälp till mord. De är från 18 till 23 år gamla. Enligt ännu osäkra uppgifter kan den skjutne vara en man vid namn Rob*rt Or@h@. Han ska ha bott i Hageby i Norrköping.

Fler av de män som besköts i Istanbul i början av den interna konflikten i Foxtrot-nätverket är från Norrköping. Två av dem är skrivna i Hageby. Tidigare har det också skett en lång rad skjutningar mot släktingar till dem. Det skulle därför inte förvåna om även den skjutning kan ha en koppling till den konflikten.

Läs mer: