Knarkkurirer sköts på Bögatan i Örgryte

Två knarkkurirer från Uddevalla skulle leverera ett parti cannabis till ett par mottagare i Göteborg. De bestämde möte på Bögatan i Örgryte (gatan sträcker sig från Kärralund till Bö) den 9 april 2023. När mottagarna anlände till platsen överföll de omedelbart de två männen från Uddevalla. En av dem sköts i benet. Han sökte hjälp på sjukhus men lämnade sjukhuset på eget bevåg, dock utan telefon och id. Polisen kunde därför lätt gripa honom senare.

Den skjutne mannen från Uddevalla dömdes till 9 månaders fängelse för narkotikabrott. De två personerna som överföll honom fick ett betydligt längre straff.

De båda männen som överföll Uddevallabröderna är ledande personer i det kriminella nätverket i norra Biskopsgården och Länsmansgården som ofta kallas Nya Norra. En 26-åring fick fängelse i fyra och ett halvt år medan en 19-åring fick 5 år och 6 månader. Båda dömdes för grov misshandel och grovt vapenbrott. De är 26 år respektive 19 år gamla. Den äldre anses av polisen vara en tongivande aktör i nätverket Norra Biskop. Den yngre, 19 år gammal, är lillebror till en äldre medlem i nätverket som sitter i fängelse.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!