Två personer åtalade för mord i Huvudsta, Solna

Åtal har väckts i Solna tingsrätt för mordet i Huvudsta centrum, Solna, den 20 januari 2023. Två män åtalas för mord och en man för medhjälp till mord. Ytterligare två män åtalas för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott i samband med mordet. Samtliga förnekar brott.

Den 39-årige mannen, K0st@nt#n M@t*ntz0glu, som sköts ihjäl hade ingen koppling til brottslighet överhuvudtaget. Även om han var släkt med en person från Bredängsnätverlet som sköts ijhäl för några år sen.

En annan person som enligt uppgift tillhör Dalennätverket var tilltänkt måltavla för skjutningen. Mordet var en del av konflikten mellan Dalennätverket och Nätverk Foxtrot. De åtalade tillhörde dock ingen av dessa grupperingar utan var inhyrda för ett morduppdrag. Ett av vapnen som användes vid mordet i Huvudsta användes också en dryg vecka senare. Då sköts en15-åring sköts ihjäl av en jämngammal pojke på en sushirestaurang i Skogås.

Mannen som åtalades för medhjälp till mord är bombmakaren från Sundbyberg, Alfred Wennberg. De övriga tillhör gängmiljön i Rinkeby/Tensta. En av de övriga är lillebror till en person, Gucci, som mördades i Köpenhamn för några år sen.

— Utredningen visar att det rör sig om en felskjutning. Det fanns en annan person i närheten som var den tilltänkta måltavlan, säger senior åklagare Maria Hävermark.

Utredningen består av bland annat analyser av innehållet i mobiltelefoner, teknisk utredning samt vittnesuppgifter.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!