Två skjutna till döds i Ekebäck, Göteborg

Vid 11-tiden igår kväll larmades Polisen till Bolmörtsgatan i Ekebäck (i GP står det Grimmered men gatan ligger i Ekebäck) efter det flera personer hört smällar i området. Det framkommer även att någon/några personer eventuellt ska vara skadade. Någon person ska möjligen även ha lämnat platsen.

När polisen anlände till platsen anträffades två skottskadade män. Ambulans tillkallades och de två männen kördes till sjukhus. Platsen där de skadade anträffades spärrades av och polisen inleder förundersökning, försök till mord. Flera personer hämtade till förhör men ingen greps. Ett flertal vittnen kunde höras på platsen. En bil togs i beslag.

De två männen avled av sina skador på sjukhuset. Det handlar om en man i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern. Så vitt det är känt saknar skjutningen gänganknytning. Men det kan ju ändra sig efter hand.

Ekebäck är ett äldre villaområde alldeles nära Högsbohöjd, Kungssten, Nya Varvet och Sandarna i västra Göteborg. Området har postadress Västra Frölunda men ligger inte alls där. Mycket tyder på att de två männen sköts i en bil. Men det är inte helt säkert. Bilen tillhör en man som är skriven i Kortedala.

PS. 19:46. Det har visat sig att skjutningen troligen har en koppling till gängkonflikten i Mölndal.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!