Tre män misstänkta för bomb i Majorna

Den 13 januari exploderade en bomb på Såggatan i Majorna. Porten till en fastighet sprängdes sönder. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Strax efter explosionen krockade en personbil med en spårvagn på Karl Johansgatan. Föraren tog sen fram en elsparkcykel och lämnat platsen i riktning mot Järntorget.

Dagen efter explosionen kunde två personer gripas och anhållas som misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse. Senare greps ytterligare en man som misstänkt för grovt narkotikabrott. I alla flal två av dem har också blivit häktade. De tre misstänkta männen är:

  • En man i 45-årsåldern. Tidigare straffad för  bland annat förberedelse till stöld, narkotikabrottslighet och tillgreppsbrott.
  • En man i 30-årsåldern. Straffad för bland annat våldtäkt, misshandel och bedrägeri.
  • En man i 55-årsåldern.

Mannen i 45-årsåldern är också misstänkt för grovt vapenbrott och i likhet med de andra två också misstänkt för grovt narkotikabrott. Åldern på de misstänkta tyder på att det kanske inte är gängrelaterat. Däremot finns det utan tvekan en koppling till kriminella miljöer och missbrukskretsar. Enligt GP ska det finnas en koppling till tidigare sprängningar i Mölndal och Önnered vilket enligt tidigare kända uppgifter verkade mycket osäkert.

Läs mer :
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!