Om vänstertidningar i Ordfront Magasin

Efter att jag hittat två bra artiklar om brottslighet i Ordfront Magasin via Nyhetskartan så hittade jag även en flera månader gammal artikel, Nya tidningar, gamla falanger?, om vänsterpressen som visade sig vara intressant.

Artikeln är skriven av Johan Berggren och handlar om de två nya vänstertidningarna som skapades under förra året. Magasinet Konkret och Parabol.

Johan Berggren menar bland annat att fler vänstertidningar gynnar de som redan finns eller som han uttrycker det i avslutningen av artikeln:

Vi ska inte bara låta tusen blommor blomma, vi ska samla buketten och svinga den som en batong, om det skulle behövas.

Berggrens inställning är sund men problemet är att han inte gör nånting för att gynna andra vänstertidningar. Och inte heller sin egen. Hade han exempelvis länkat till Magasinet Konkret och Parabol hade jag förmodligen sett hans artikel för länge sen. Det hade gynnat både Konkret och Parabol såväl som Ordfront Magasin.

Hans artikel kunde dessutom blivit en del av den debatt som orsakades av det nya mediestödet och konsekvenserna av det. En debatt som jag varit en flitig deltagare i. Ordfront Magasin hade då fått länkar tillbaka och spå hade vänstermedierna faktiskt gynnat varandra på det sätt Berggren menar att de gör men själv egentligen inte bidrar till.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!