Fagersjö och Lidingö – två kraftiga explosioner

Natten till idag inträffade två explosioner i Stockholmsområdet, I Fagersjö invid Farsta och i Larsberg på Lidingö. De två bombdåden är kopplade till varandra och en rättegång för ett mordförsök i Jordbro.

Bomb i Fagersjö

Den första explosionen skedde i ett trapphus till ett flerbostadshus på Ejdervägen i Fagersjö vid klockan halv nio på kvällen. En lägenhet fick bland annat ytterdörren och fönster förstörda. Fem personer skadades lindrigt. Två vill inte ha nån vård och tre fördes till sjukhus med ambulans för omplåstring. Fram på morgonkanten greps en man som misstänkt för att vari inblandad i bombattentatet. På den aktuella adressen bor en släkting till en person som står åtalad för mordförsök.

Mordförsök

Flera personer har nyligen åtalats för ett mordförsök på två personer som anses var knutna till Zeronätverket i Jordbro den 14 september 2023. De nu åtalade, S0r@n F@qe Ism@*l, D@nny Löfgr*n och Arm@nd0 M0ur@d bör alltså ha anlitats av personer knutna till en av falangerna i det splittrade Foxtrotnätverket och den som åklagaren anser var måltavla för bomben är Em#r Is@kov#c. Åtalet gäller dock även mordförsök på en kvinna, Z#n@jda Is@kov#c.

Enligt åtalet ska de tre åtalade den 14 september 2023 tillsammans och i samförstånd med en underårig
medgärningsman (DK) samt ytterligare minst en okänd medgärningsman mörda de två målsägarna vid deras bostad på Djuprännilen i Jordbro, Haninge kommun. Alla de åtalade i mordförsöket verkar vara från Lidingö förutom Arm@nd0 M0ur@d som verkar höra hemma i Tensta.

Innan mordförsöket ska de ha deltagit i en eller flera krypterade chattar som avhandlat var, när och hur gärningen skall utföras. D@nny Löfgr*n och DK anses ha varit skyttar. De var utrustade med tre skarpladdade vapen varav två användes vid skjutningen.

De två skyttarna rekryterades enligt åtalet av S0r@n F@qe Ism@*l. Han ska även ha gett dem instruktioner via chattarna och vid ett personligt möte i hans bostad på Lidingö. Arm@nd0 M0ur@d ska ha skaffat flyktbilen i norra Stockholm och kört de två skyttarna till platsen för mordförsöket.Enligt åtalet gav han också skyttarna instruktioner för hur de skulle gå tillväga vid det planerade mordet. Han ska också ha försett dem med vapnen samt en flyktbil.

Knivmord och kidnappning

D@nny Löfgr*n bror David Löfgren mördades vid en knivskärning i Bagarmossen den 1 mars 2023. Mordet var en hämnd för en kidnappning som skedde 2018. Den som kidnappades var Babak Nosratifashandi som då var 16 år gammal.

Förutom David Löfgren dömdes även Hani Khalil och Liam Lidström för kidnappningen, Babak Nosratifashandi misstänktes och åtalades för mordet på David Löfgren. Straffet blev livstids fängelse. Ytterligare två personer dömdes till kortare fängelsestraff för skyddande av brottsling.

Den 18 september utsattes den lägenhet i Larsberg, Lidingö, där mamman till bröderna Löfgren då bodde för beskjutning.

Det finns väl stor anledning att misstänka att bombdådet i Fagersjö är en slags varning kopplad till den aktuella rättegången. Även bomben i Lidingö som skedde cirka 7 timmar senare strax innan klockan 4 på natten har sannolikt en koppling till samma rättegång.

Bomb på Lidingö

Explosionen i Larsberg, Lidingö, orsakade skador i entrén på den aktuella adressen. Även fasaden och fönsterrutor skadades. Två personer blev lindrigt skadade. På den adress som bombades är S0r@n F@qe Ism@*l skriven.

Bröderna Löfgren ska ursprungligen vara från Fagersjö i södra Stockholm och kan ha en koppling till någon gren av Fagersjö/Farstanätverket.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!