Farsta äldre – allierade med Flemingsbergsnätverket

Farsta äldre tillhörde från början Fagersjö-Farstanätverket (även kallade Farsta äldre eller bara Fagersjönätverket). Medlemmar i Fagersjönätverket var bland annat ett par bröder.

Bröderna var Sascha Dalgärd och Mikael Viklund som kallas Mikko. Även en yngre bror, J0rdan D@lgärd, kan sägas ha ingått i grupperingen. Nätverket anses bestå av mellan 10 och 20 personer varav flera unga kvinnor.

Under 2018 eller 2019 åkte de två äldre bröderna Dalgärd in i fängelse men den yngre brodern var fortsatt aktiv i nätverket. Han åkte dock också snart fast för en grov misshandel med inslag av tortyr av en man i Farsta. Tre ungdomar mellan 16 och 18 år gamla dömdes för människorov och grov misshandel. däribland J0rdan D@lgärd.

Intern konflikt

Medan bröderna Dalgärd satt inne tog en ny gruppering kontrollen över narkotikaförsäljningen i Farsta och Fagersjö. De hade sannolikt ingen avsikt att släppa in det gamla ledarskiktet i gänget igen. En konflikt uppstod som spridit till en mängd ungdomar i området. Även till unga som inte har någon som helst koppling till kriminalitet. Detta resulterade i att det uppstod en intern konflikt där några tog ställning för de gamla ledarna med bröderna Dalgärd Viklund i spetsen. Denna gruppering kom att kallas Farsta yngre, 23st eller Lost Boys i media. Andra tog ställning mot dem. Denna gruppering kallas Farsta äldre.

I december 2019 mördades så Sascha Dalgärd på Årstabron. Tre män åtalades och dömdes för mordet. Två av männen dömdes för mord, Abdul Ghaffar Haleem (Ödlan) och Toj Kamrani, medan den tredje dömdes för anstiftan av mord.

Abdul Ghaffar Haleem anses tillhöra Flemingsbergsnätverket som alltså under den interna konflikten i Fagersjönätverket allierat sig med Farsta äldre. Toj Kamrani ska för sin del tillhöra en kriminella gruppering i Årsta som kallar sig Money My Wife (MMW). De är också allierade med Farsta äldre. Förutom de dömda är ytterligare en person, Said Sadat, häktad i sin frånvaro för medhjälp till mord. Han kan kopplas till Abdul Ghaffar Haleem men ska tillhöra Farsta äldre.

Narkotikabrott

Personer som idag anses tillhöra Farsta äldre är bland annat Said Sadat, Kenny Markusson (Kenzo), Christopher Acea Fernandez och Rami Ouertani. Ibland anses också Abdul Ghaffar Haleem ingå i nätverket.

Nyligen har Markusson och Ouertani åtalats för en omfattande handel med amfetamin och hasch i Stockholm, Vänersborg och Trollhättan. Markusson dömdes till fängelse i tre månader och skyddstillsyn för försök till narkotikabrott. Ouertani fick fängelse. Ouertani är dömd flera gånger tidigare för narkotikabrott och andra brott. Senaste gången fick han 3,5 års fängelse från vilket straff han kom ut under 2020. Amfetaminet de handlade med kom från en amfetaminfabrik i Olshammar vid Vättern.

Våldsbrott

24 april 2021 sprängdes en bomb utanför ett radhus. I radhuset bodde Rami Ouertani som är en känd medlem i Fagersjönätverket (splittrat i två delar som kallas Farsta yngre och Farsta äldre). Han dömdes 2018 för ett väpnat rån i Vänersborg.  Han åtalades i mars 2022 för ett planerat mord ihop med Abdirizaq Olol Yusuf, känd som Ghost, en känd medlem i FLG. Detta åtal och åtalet för narkotikabrott med koppling till Olshammar behandlades i samma rättegång. Ghost frikändes.

Planerna var att mörda en person kallad China som uppehåller sig i Spanien, till priset av en halv miljon kronor (”en halv kanin”). De diskuterade även mord på en person kallad Grisen. Vilka dess personer är oklart. Tänkbart är att China syftar på Jeffrey Ong från Bandidos MC som ju har asiatiskt ursprung och dessutom bor i Spanien. Men det skulle också kunna vara Manolo som också är från Bandidos som ska ha använt China som alias.

Utredningen handlade inledningsvis dock om mordet på Ali Al Dabboos. Polisen kom fick tillgång till material från ANOM-telefoner och kunde konstatera att Ghost och Rami Ouertani hade kontakt. Ouertani dömdes i mars 2022 också för inblandning i ett mord i Beckomberga som ägde rum i juni 2021.

I SVT:s kartläggning av kriminella nätverk i Stockholm uppger de två ledande personer i Farsta äldre. Den ene är Rami Ouertani och den andre Kenny Markusson. Expressen nämner för sin del Haben Negassi, Christopher Acea Fernandez och Elias Kechida som ledande medlemmar.

Farsta äldre anses vara allierat med Flemingsbergsnätverket. De är troligen också allierade med Skogåsnätverket.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!