Skjutvapenmord i Gamlegården, Kristianstad

Klockan 20 i elva igår kväll larmades polisen till Vemmenhögsgatan i Gamlegården i Kristianstad efter att folk rapporterat in höga smällar. En skottskadad man i 20-årsåldern påträffades utomhus. Han fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda. Därmed blev det ett nytt skjutvapenmord i Gamlegården. Initialt sökte polisen efter misstänkta mördare med drönare och hundar. Inga misstänkta personer hittades dock.

Det är det andra skjutvapenmordet i Skåne detta år och det femte i Sverige vilket gör att antalet skjutvapenmord nu är lika många som de var vid samma tid förra året sett till hela landet. Antalet skjutningar och antalet skadade är dock betydligt lägre än förra året vid samma tid.

Den mördade unge mannen har med stor sannolikhet kopplingar till ett kriminellt nätverk i Gamlegården. Enligt obekräftade uppgifter kan det röra sig om en person som heter Om@r N@sm@n. Området där skjutningen skedde är ett av Kristianstads fattiga områden och det är inte första gången det sker ett skjutvapenmord i Gamlegården.

Läs mer:

2 svar på “Skjutvapenmord i Gamlegården, Kristianstad”

Kommentarer är stängda.