Fyra personer greps vid tillslag mot olaglig spelklubb

EkobrottsmyndighetenFyra personer greps vid tillslag tidigare i veckan mot en olaglig spelklubb i Staffanstorps kommun. De gripna misstänks för grova ekonomiska brott. Spelklubben misstänks ha omsatt cirka tolv miljoner kronor sedan 2020. Brottsmisstankarna gäller grov olovlig spelverksamhet, grova bokföringsbrott och grova näringspenningtvättsbrott.

Tillslaget leddes av poliser och civila utredare vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) i Malmö. Tillslaget har skett i samverkan med Polismyndighetens regionala insatsstyrka och personal från Kävlinge lokalpolisområde.

– Insatsen är resultatet av en längre tids utredning och spaning i ett ärende om illegal spelverksamhet, säger Anders Pettersson i ett pressmeddelande. Han är kommissarie vid EBM i Malmö.

Vid tillslaget befann sig 13 spelare samt en av de huvudmisstänkta i lokalen. Övriga tre misstänkta greps i sina bostäder. Samtliga spelare i lokalen har hörts som vittnen. Det gjordes också en hel del beslag vid tillslaget.

– Det kan röra mobiltelefoner, datorer och annat material som vi nu noga ska gå igenom för att säkra ytterligare bevisning. Vi har även haft genomsökning på distans i spelklubbens Facebookgrupp där vi har säkrat viktig bevisning, säger Anders Pettersson.

Spelklubben uppskattas ha haft flera hundra medlemmar och har hållit kontakt med sina medlemmar genom en sluten grupp på Facebook.

– Insatsen har gått enligt plan, samtliga misstänkta frihetsberövades och anhölls av åklagare. Vi har hållit bra förhör med dem samt med vittnen, säger Anders Pettersson.

Under morgonen den 13 juni släpptes de misstänkta på fri fot.

– Nu är samtliga misstänkta färdigförhörda och jag anser att det inte längre föreligger någon kollusionsfara, det vill säga möjligheter för dem att undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen. Jag har därför beslutat att släppa de misstänkta gärningspersonerna. Brottsmisstankarna kvarstår mot samtliga misstänkta, säger Lars Olson, kammaråklagare vid EBM i Malmö.