Grundotrygghet

Två centerpartister kommer med ett förment radikalt krav på DN:s debattsida. Det är det andra korkade utspelet från centern på kort tid. Eller kanske vi bör säga det tredje. Först hade vi ett korkat förslag om CSN, sen hade vi ökade reseavdrag, vilket med tanke på klimathotet och växthuseffekten framstår som oerhört ointelligent. Och nu har vi förslaget om förändrade trygghetssystem för medborgarna i Sverige.

Som jag ser det kommer det senaste idiotiska förslaget leda till följande situation. Arbetare, fattiga och utslagna i Sverige får en ekonomisk situation vid arbetslöshet och sjukdom som innebär att man inte kan försörja sig. De som har råd , borgarklassen (de rika) främst, men även de med starka fackföreningar (läs metallarbetare) kommer att skaffa privata försäkringar. Och drabbas inte av det nya systemet. Känns systemet igen? Javisst, det är så det fungerar i USA.

Avskaffad trygghet för fattiga och arbetare. Det är alltså helt kort vad centerns två företrädare föreslår i debattartikeln i DN. Men de kallar det för grundtrygghet. Hyckleri är vad det är. Grundotrygghet för vanligt folk är vad det kommer att innebära.

Borgarmedia: GP, DN1, SVD, DN2
Bloggat: Hanna Löfqvist, Badlands Hyena, Henrik Sjöholm, Pooma, Livet enligt mig
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements