Anpassning till nyliberal politik krävs

För att vänsterpartiet ska få vara med i ett samarbete inför nästa val kräver socialdemokratern att vänsterpartiet ska acceptera utgiftstak och överskottsmål osv. Devs socialdemokraterna kräver att vänsterpartiet ska anpassa sig till att föra en borgerlig politik för att få vara med och leka. Det är ett förväntat krav och det borde vänsterpartiet för länge sen ha insett. Även miljöpartiet stöder socialdemokraternas krav på förändringar hos vänsterpartiet.

Vänsterpartiet har i detta läge tre alternativ, anpassa sig och därmed få vara med i värmen, låtsas som det regnar eller ta fram en radikalt annorlunda politik. De två första alternativen komemr att leda till att partiets existensberättigande försvinner. Partiet kommer med de alternativen att likvidera sig själv, så som hänt i många andra länder.

Intressant?
Bloggat: Arbetarperspektiv, Trotten,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements