Några bra förändringar i grundlagen

Att det ska bli lättare för invandrare att bli ministrar är en bra förändring av den svenska grundlagen som föreslås av grundlagsutredningen. Det är ju helt vansinnigt att man har behövt vara svensk medborgare i 10 år för att kunna bli minister. Det räcker med att man är svensk medborgare tycker jag och det är så det nu ska bli. Ett annat bra förslag från utredningen är att det ska bli lättare att få igenom kommunala folkomröstningar och kommunala extraval.

Det tredje förslagett är jag mer nollställd inför. Det gör mig inget, men å andra sidan är jag stabil motståndare till personval. Fast något riktigt personval blir det ju inte och därför är väl sänkningen av spärren okej. Att det inte blir nån författningsdomstol är jag nöjd med. Att lagrådet får lite mer makt stör inte, fast det vore trevligt om det fanns ett större demokratiskt inflytande över våra domstolar och andra rättskipande instanser.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Advertisements