Mixgårdens ungdomar och personal uttalar sitt stöd för de som vill ha Romano Trajo kvar i Lund

Stöduttalandet från Mixgårdens ungdomar och personal:

Hammarkullen 090818

Hej Romano Trajo och Lundabor mot nedskärningar!

Vi har hört om er kamp för att få kommunen att riva upp sitt beslut om nedläggningen av ert fritidshem. Blev intresserade av er verksamhet och har läst det som finns att läsa på nätet. Låter som en väl genomtänkt verksamhet med stor social betydelse för alla de familjer och även andra boende som är knutna till er.

Som läsare och själva ungdomsarbetare i Hammarkullen, där vi varje dag arbetar för att barn, ungdomar och boende skall uppleva den självklara tillhörighet och del av allas vårt gemensamma samhälle, känner vi starkt för ert engagemang av den verksamhet som blivit viktig för så många.

Själva hade vi en tuff kamp under senvåren då vår verksamhet (som för övrigt också tilldelats utmärkelser och mkt uppmärksamhet för vårt sätt att arbeta) plötsligt hotades av beslut om nedskärningar i form av totalstopp att använda timanställd personal framöver och att verksamhetsmedel för att hålla öppet under sommaren frös inne. För oss lät det som galenskap och vi måste visa på detta. Starkt motstånd bland boende i området; barn och ungdomar med sina familjer, affärer i området, tjänstemän m.fl restes. Dialogmöten, demonstrationsståg, många kontakter mellan boende, tjänstemän och politiker och delaktighet på nämndmöten ledde fram till det många inte sett på länge. Politikerna gick inte på tjänstemännens förslag utan lyssnade på de boendes önskningar!

Man rev upp beslutet och tog ställning för det som de boende ansågs viktigt i deras vardag!

Vi vill skicka en hälsning till er och tala om att vi tänker på er och följer er kamp. Säga att vi, i vår tur, blir stärkta av att veta att fler inte tvekar att högt tala om vad man tror på.

Vi tror, precis som ni, på det förebyggande, stärkande arbetet med människor. På ett solidariskt och rättvist samhälle.

Vi tror däremot inte på att låta barn och ungdomar och redan, på ett eller annat sätt, utsatta människor i samhället betala för den ekonomiska krisen!

Tillsammans för vi kampen vidare!
Stor lycka tillönskar vi er!!

Vänliga Hälsningar

Barn och Ungdomar
Personal på fritidsgården Mixgården i Hammarkullen.

Läs mer: Fullständig seger för ungdomarna på Mixgården

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, LOKE, Mullvaden,
Borgarmedia: Sydsvenskan1, 2, 3, 4, 5, SVD, DN, GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Mixgårdens ungdomar och personal uttalar sitt stöd för de som vill ha Romano Trajo kvar i Lund”

Kommentarer inaktiverade.